Hamileliğe hazırlık Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik Öncesi kategorisinde SosyalAnne tarafından oluşturulan Hamileliğe hazırlık Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 416 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik Öncesi
Konu Başlığı Hamileliğe hazırlık Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler
Konbuyu başlatan SosyalAnne
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SosyalAnne

SosyalAnne

2 Erkek 1 Kız
Test
rank
Katılım
2 Ocak 2021
Mesajlar
518
Konum
İstanbul
Hamile kalmadan önce yapılması gerekenler,
Hamileliğe Hazırlık

Erken hazırlıklar yaparak hem kendinize hem de bebeğinize başarılı bir hamilelik ve sağlıklı bir bebek için en iyi şansı verebilirsiniz.

Hamile kalmak

Hamile kalmadan önce, dikkate alınması gereken kalıtsal tıbbi veya aile durumları olup olmadığını düşünün. Eğer ailenizdeki bireylerde bulunan kalıtsal bir hastalığınız var ise bunun çocuğunuzu etkileyip etkilemeyeceği konusunda mutlaka doktorunuza danışın.

Doğum Kontrol Yönteminizi Bırakın

Eğer herhangi bir doğum kontrol yöntemi kullanıyorsanız, kesinlikle bırakmanız gerekecek!

Yumurtlamadan yaklaşık 5 gün önce cinsel ilişkiye girerseniz gebe kalma olasılığınız daha yüksektir. Ve bir çok doktor en iyi gebe kalma şansına sahip olmak için adet döngünüz boyunca haftada 2-3 kez seks yapmayı tavsiye ediyor.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Hem potansiyel anneler hem de babalar, bebek sahibi olmayı düşündüklerinde beslenme alışkanlıklarına ve yaşam tarzlarına ekstra özen göstermelidir.

İkisinden biri veya her ikisi de sigara içiyorsa, ideal olarak tamamen bırakmalısınız veya en azından büyük ölçüde azaltmalısınız.

Beslenme Alışkanlıkları Değişiklikleri

Beslenme alışkanlıklarınızı geliştirin. Hamile kalmadan önce iyi bir vitamin ve mineral deposu oluşturmanız önemlidir.

Vücut ağırlığı

Henüz hamile olmasanız bile, aşırı kiloluysanız hala yüksek tansiyon ve diyabet riskiniz vardır. Kalori kontrollü bir diyet uygulayarak ve iştah kesiciler alarak değil düzenli egzersiz yaparak fazla kiloları dikkatlice verin.

Stres

Stres, yüksek tansiyona ve hatta bazı durumlarda spontan doğuma neden olabileceğinden hem anne hem de bebek için zararlı olabilir.

Kafein

Ne kadar kafeinin güvenli olduğu konusunda pek çok çelişkili tavsiye bulunsa da, genellikle ölçülü tüketimin iyi olduğuna inanılmaktadır. Özellikle ilk haftalarda çok fazla kahve veya kafein açısından zengin diğer içecekler içerseniz, azaltmak isteyebilirsiniz.





Folik Asit / Folat

Kadınlara genellikle hamileliğin 12. haftasından hamileliğin 12. haftasına kadar 400 mikrogram folik asit takviyesi almaları önerilir. Folik asit ayrıca ıspanak ve brokoli gibi koyu yapraklı yeşil sebzelerde, portakallarda ve zenginleştirilmiş kahvaltılık gevreklerde ve kepekli ekmeklerde bulunur.

İş yerinde Tehlikeler

Ne yazık ki bazı çalışma ortamları doğurganlık sorunlarına yol açabilir ve hatta gelişmekte olan bebek için risk oluşturabilir. Risk olabilecek işyerleri arasında bazı kimyasallar, X-ışınları, kurşun ve anestezik gazlarla çalışanlar yer alır.

Son olarak, dünyaya getireceğiniz yeni yaşam hakkında dikkatlice düşünürseniz ve yaşam tarzınızda ve diyetinizde gerekli değişiklikleri yaparsanız, en azından özlem duyduğunuz bebeğinize bir çocuk sahibi olma şansı verdiğinizi bilirsiniz.

Ve elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı bilerek hamileliğinizin tadını çıkarabilirsiniz. İyi şanslar!
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Üst