Hanımlar biraz uzun olucak ama lutfen okuyun yardiminiza ihtiyacin var . Benim 3,5 yasinda bir kizim var sosyal, arkadaş canlisi bir cocuk bu sene krese yazdirmistim iki aydir problemsiz ve istekli bir sekilde okula gidiyordu. Bana fazla duskunlugu de yoktur bensiz durabilen bir cocuk yani okula adapte olmakta zorlanmadı. Gecen hafta kardesi olacagini soyledim mutlu oldu aylar oncesinden de onu kardes haberine alistiriyordum yani pat diye soylemedim bekledigi ve istedigi bir seydi. Araya bir hafta okul tatili girdi ardindan okulun ilk gunu( bu pazartesi) okula gitmek istemedigini soylemeye basladi okul basladigindan beri 4 gun gecti hergun ayni sekilde okulda agliyor ve beni istedigini soyluyormus. Yemekhanede ogretmeni ac kalmasin diye yemesi konusunda biraz israrci olunca kusmus aglamaya baslamis ilk bu sekilde baslamis aglamasi. Ardindan susmamis zaten hep mutsuzmus. Ona sorunun ne oldugunu sordugumda Genellikle su cumleleri kuruyor "Artik okula gitmek istemiyorum", "Baska sinifa gitmek istiyorum","Ne zaman tatil olucak","Anne sen gidince benim ağlayasım geliyor." Bu arada şu detayi da atlamiyim ev hanimiyim normalde bu yasta okula gondermeyi dusunmuyordum ama okula gitmeye kendisi heves etti okullarin onunden gecerken ben nezaman okula gitcem derdi hep. yasiti olan kuzeni de ayni okula yazilinca kizimi da yazdirdik. Okula gondermemin en buyuk sebebi de biraz kurallari ve sinirlari bilmesini istememdi beni bebekliginde cok yormustu belki okul fayda saglar diye dusundum birde o sene icinde gebelik dusundugum icin ikinciye dogumumda ilk cocugum okula baslarsa kendini dislanmis hisseder diye bir sene erken gonderdim. Yani velhasil kelam bu haftanin basindan beri kizim okula gitmek istemiyor duygusallasti biraz bu durumun kardes haberiyle ilgisi olabilir mi duzelir mi hep boyle isteksiz mi olucak yasayan var mi bu durumu. Bana bir yol gosterin onu oyle gorunce cok uzuluyorum zaten hamilelik hormonlarindan herşeye aglayasim geliyor yazarken bile huzunlendim yine. Hakkinizi helal edin kisa anlatamadim cok dolmusum