Merhaba balım ben değil ama annem yaptı 2 hafta önce ilk önce güzelce dizdi bir leğene sonra sıcak suyu koydu üstüne tamamen içine işleyecek şekilde kapağını kapattı ve geceden sabaha kadar belirtti sıcak suda 1 gün sonra şişelere dal kısımları dış tarafa gelecek şekilde yerleştirdi ve hep kalın tuz koydu en son üstüne de gereğinden fazla tuz koydu ve kapattı şuan karanlık bir dolapta bekletiuoe
Canım bende yaprağı sıcak suya rengi değişime kadar bekletip sonra. Ne kadarlik sarma saricaksam ona göre bölüp soğuyunca buzdolabı poşetine koyup donrucuya attiyorum. İstediğim zmaan çıkarıp donu cozulunce sariyorum tuzu geçsin diye saatlerce suda bekletme derdi yok
Bende sıcak suya koyup rengi değişince buz dolabı poşetine koyuyorum ama geçen sene senin yaptığın gibi yaptım birşey olmadı kış boyu kullandım sadece suyu azaldıkça su koydum