Kızlar ilk gebeliğim hiç bir şey hakkında bilgim yok normal doğum çokmu zor ya korkuyorum o an ne yapmak gerekir yardımcı olurmusunuz
İlk gebelikte doğum kolay oluyor şöyle. Ne yasiyacagini bilmediğin için. Birde herkesin anlattığını dinleme. Ama ikinci gebelik başka tecrübeli oluyorsun ve başına ne geleceğini biliyorsun az çok. Avantajların oluyor illaki korkularinda ıkınma çok önemli mesela ne kadar doğru ikinirsan o kadar kısa sürer doğum sürecin. İkinirken ağzını kapat sakın ağzın açık ıkınma. Ben ilk dogumumda yanlış ikindigim için uzun durdu. Sonra doktorlar tarif etti hemen doğurdum. Ve son tavsiyem sancini evde çek öle git. Daha kısa zamanda doğum olur. Hastanede gelen giden doktor bakıyor açılma varmı diye. Bende bu hamileliğimde evde cekicem inş bı aksilik olmazsa. İlkinde hastanede yatış verdiler kabul etmiştim evimde uzaktı birde tecrubesizlik. Ama 2inci de evde cekicem ins. Sancın sıklaştıginda ılık duş alırsın suyu kasık ve bel bölgede tut gevseme olması için. Pelvis hareketleri yap otur kalk hareketi yap. Doğumuna 1 ay kala günde 7 hurma ye doğumunu kolaylaşması için. Son olarak nefes egzersiz yap bol bol