Şeker yüklemesi yapılmalı mı

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelikle ilgili Sorum Var kategorisinde Elisa36 tarafından oluşturulan Şeker yüklemesi yapılmalı mı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,414 kez görüntülenmiş, 19 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelikle ilgili Sorum Var
Konu Başlığı Şeker yüklemesi yapılmalı mı
Konbuyu başlatan Elisa36
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Esra gümüş

Heyecanlı anne

Kayıtlı Üye
rank
Gebelik şekeri yaptıran varmı zararlı diyolar çok korkuttular bni yarın şeker testi yaptricam korkuyorum sizce yaptrmali miyim☹️
Ben de hem idrarda hem kanda yüksek çıktı dr hemen yapmayalm 3 gün takip edelim dedi kahvaltı öncesi ve 2 saat sonrası hastahaneye gidip test veriyorum bakalım duruma göre merkeze sevk edecek ki yaptırayım

iki kiz iki oğlan annesi

Kayıtlı Üye
rank
Gebelik şekeri yaptıran varmı zararlı diyolar çok korkuttular bni yarın şeker testi yaptricam korkuyorum sizce yaptrmali miyim☹️
Canim ben 3 çocukta da yaptirdim şükür bişey çıkmadı ama bu 4 üncü gebeligim bunda da inatlastim yaptırmadım diğer tahlillerim normal cikiyodu gerek gormedim doktorum da anlayışla karşıladı durumu

Aselaras

Kayıtlı Üye
rank
Ben yaptırdım hiç bi zararı olmadı hele ilk gebelikse mutlaka yapılmalı aç karnına 8 saat bişey yemeden gidiyorsun önce acken kan alınıp ölçülüyor sonra 75mg glikoz içiyorsun öyle abarttıkları gibi degil bildiğin Elmalı soda tadı bi saat sonra yine kan veriyorsun bi saat sonrasında tekrar bu kadar basit
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Kaçıncı hafta oluyor şeker yüklemesi
24-28. Hafta cnm

Sıbelmamı

Kayıtlı Üye
rank
Ben yaptırdım hiç bi zararı olmadı hele ilk gebelikse mutlaka yapılmalı aç karnına 8 saat bişey yemeden gidiyorsun önce acken kan alınıp ölçülüyor sonra 75mg glikoz içiyorsun öyle abarttıkları gibi degil bildiğin Elmalı soda tadı bi saat sonra yine kan veriyorsun bi saat sonrasında tekrar bu kadar basit

24-28. Hafta cnm
Ben sadece 2li tarama yaptım 22 haftalık şimdi daha gitmedim doktorumda yok zaten geçen acile gittim iyi dedi bebişin bu kadar

Vvvv

Kayıtlı Üye
rank
Ben kendimden bahsedeyim canim. Ben 10 yil once evli degilken Turkiyede ne icin yapti doktor hatirlamiyorum seker yuklemesi yaptirdi. O glikozu icmek resmen iskenceydi ve 3. Saat sonunda elim ayagim boşaldı nasil titriyordum anlatamam.

Simdi gebeyim. Yurtdisindayim ben Gebelik oncesi insulin direncim cikmisti. Ailede seker hastasida var. Gebe oluncada doktor cihaz verdi evde 4 defa olceceksin kanini dedi ve 2 haftaya bir diyabet doktoruna gidip gosteriyorum degerlerimi.

Ama hani iki dilim baklavayla esit sey deniliyor ya ama iki dilim baklava yenilince sekerin nasil zipaldigini cihazda gordum. Korkunc derece. Ve bir daha agzima baklava surmedim. Yani iki dilim baklava hic masum degili bir kenara birak baya yuksek cikartiyor canim. Simdi dusunuyorum. Biraz cikolata yesen veya beyaz ekmek seker yukseliyorken bebis icin zararliyken koca glikozu icince kac kati zarar olacak.

Ben yaptirma taraftari degilim. Zaten suan olcuyorumda o yuzden avantaj im var.

Ama sekerin yuksekse sezeryan olma zorunluluguda oluyor diye biliyorum. Yani bu durumda yaptirmadanda bilemezsin ki, benim gibi olcme gibi bir secenegin yoksa. Karar senin yani canim. Sen karar vereceksin zor olsada😔

Merve_berkk

Kayıtlı Üye
rank
Şeker yükleme testine aç mı gidiliyor tok mu birde ben sabah saatlerinde randevu bulamadımöğleden n sonraya aldım bilginiz var mı

Bizim ailede şeker var bende kilolu olarak hamile kaldım çok şükür gebelik şekeri yok ama gebelikten önce şeker değeri hep sınırda çıkardı şimdi bende korkuyorum şeker çıkacak diye yaptırmak istemiyordum ama doktorlar bunu önemsiyor ilerde arıza çıkarabilirler gibime geliyor şeker yüklemesi yaptıranlat sabah yada öğleden sonra gitmek fark eder mi aç mı gidiliyor tok mu bilgi verebilir misiniz ben saat 14.00 a randevu aldım
Aç gitmen gerekiyor canım sabahtan gidebilsen daha iyi olur sağlık ocağında da yapılıyor ebeyle görüş istersen bi

Kaçıncı hafta oluyor şeker yüklemesi
24 28 hafta arasında diye biliyorum canım

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar