Zamanla alışır inşaAllah ya birkaç gün önce karpuz yediğimizde hanımefendi utanmasa içine girecekti ağzını şapırdatıyor verin dercesine bağırıyordu eşim de azıcık tattırdı ♀ bu nerden çıktı der gibi yüzünü ekşitti e şimdi ağzını açıyor dilini çıkarıyor kana kana suyunu içiyor yavruşumAy bende bi heyecan bi heves tabak kaşık süzgeçli emzik falan aldım bize ilk meyveyle başla dedi tatlı olduğundan daha çok seviyorlarmış hatta çok yemek isterse bile 2-3 yemek kaşığından fazla verme dedi ama yok bi çay kaşığı yedirdiysem yedirmişimdir aynen grev varmış ama biz bugün hastanedeydik poliklinikler doluydu hep bizim burada
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Mantıklı biz de ordan bakalım ben e bebekten baktım uygun bir çeşit var ama emin olamadım bunların da olmazsa olmazı varsa bunu boşa almış olmayalım diye mesela eşim burda gimsa diye büyük bir market var orda çalışıyor ve her bebek arabası içeri giremiyor yürüyen yol var içerde bazı arabalar kayıyormuş biz araba alırken buna özellikle dikkat ettikSebzeyle başla eğer meyveyle başlarsan tatlıya alışıyorlar sebzeleri yemiyorlar alerjik Bebek değilse yoğurt ile başlayabilirsin. 3 gün kuralıyla ilerlemen gerekiyor buda demek oluyorki 3 gün aynı şeyi vereceksin alerji yapmazsa vermeye devam edebilirsin. Mama sandalyesine gelince ben letgodan ikinci el katlanabilir sandalye aldım çok kullanışlı ve yer kaplamıyor
Y
Yoğurdu kendin mi mayaladın ben bir yazı okudum anne sütü ya da bu bebek devam sütleriyle de günlük yoğurt yapıp verebilirsiniz diyordu açıkçası mantıklı geldi çünkü hayvan sütü vermeyin diyorlar o zaman neden yoğurt verelim ki diyorumBen yogurt la başladım cnm sonra meyvelri önce tek tek sonra yavaş yavaş karıştırıp verdim
Tam bi yaramaz fındık desene biz de verdik özellikle babası verme dediğim her şeyi verdi lahana dolması çorba ayran kuru fasulye pilav bizim fındık sevdiklerini ve sevmediklerini çok güzel belli etti ve galiba eti çok sevdi et suyuna elini daldırdı ağzına soktu bi de yalıyor kiiİlk başta heycanlaniyorsun ama sonra ne yemek verecem diye duşunmekten yoruluyorsun ,ha bide yemiyorlar ben 4 5 aydan itibaren kendi yediklerimi parmak ucuyla tattiriyordum 6 oldugunda ilk yogurttan basladim çok şükür hiç birşeye alerji olmadi her gün çorba vermeye calisiyorum bazen iyor bazen de yemiyor
12sinde 6 oluyorAleykümselam canım kaç aylık bebeğin
Evet ya ilk zamanlarını özlüyorum ama sonra gülüşünü çığlıklarını duyunca anın tadını çıkarıyorum çünkü biliyorum yarın olunca da bugünü özlerimMaşallah zaman çabuk geçiyor
Değil mi ya söylüyorum ama adaam ne olacak diyor eşim bey gitti ilk karpuz verdi şimdi kız karpuza saldırıyor ama ben vermemeye dikkat ediyorum eşim gizliden veriyor biliyorum çoğu zaman yediklerimizden de veriyoruz sulu yemek ve pilavı iyice ezip yediriyoruz şimdilik sorun yaşamadık alıyor gibi bilmiyorum ya çok stres oldum özellikle peynir konusunda asla dokunamıyorum kokusuna bile tahammülüm yok bebekliğimden beri böyleyim ama kızıma vermek zorundayım eşim sabah labne alacak ona söyleyemiyorum ama çokkkkk iğreniyorumSonuna kadar katılıyorum ilk meyve verirsen sebzeye alıştırman yada çorbaya alıştırman çok zor olur emin ol.
Son düzenleme: