6 Aylık Bebekler İçin Hazırlanabilecek Ek Gıda Tarifleri
Tarif 1
Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 2 çay kaşığı yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı un (tavsiye tam buğday unu)
- 1,5 çay bardağı su
- Varsa kemik ya da et suyu
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı yağ (zeytinyağı ya da tereyağı)
- Kuru nane
Hazırlanışı
Öncelikle malzemeleri rahatça karıştırabileceğiniz derin bir kaba su, yoğurt ve yumurtayı ekledikten sonra mikser yardımı ile bunların hepsini çırpın. Su tamamı ya da yarısı kadarı yerine et, tavuk ya da kemik suyu da kullanılabilir. Ardından uygun bir tencere alıp yıkanmış pirinçler ile birlikte hazırlamış olduğunuz suyu karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar karıştırmayı unutmayın. Daha sonra ayrı bir tavada kavurduğunuz naneyi de çorbaya ilave edin. Çorba bebek için uygun sıcaklığa geldiğinde gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.Tarif 2
Malzemeler
- Bir muzun yarısı
- Bir armudun yarısı
- Bir kivinin yarısı
- 3 adet hurma
- 3 adet kuru kayısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Öncelikle kuru kayısı ve hurmaları haşlayarak kabuklarını soyun. Daha sonra bunları bir kaba alıp üzerine kivi, muz ve armudu ilave edin. Hepsini bir kaba toparladıktan sonra yoğurdu da ekleyip blender yardımı ile mama kıvamını alana kadar iyice ezin. Tarifimiz bu şekilde hazır olacaktır. Bebeğinize gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz.Tarif 3
Malzemeler
- 1 adet ufak kereviz
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet patates
- 2 tablet et suyu (ev yapımı olmalı)
- 2 su bardağı su
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Öncelikle bütün sebzeleri güzelce yıkayıp, soyup doğradıktan sonra haşlayın. Yumuşayıncaya dek pişirin. Ardından bütün sebzeleri bir kaba alıp zeytinyağını ekleyerek ezin. Ezerken blender kullanmak daha kolay olacaktır. Soğuduktan sonra bebeğinize rahatlıkla yedirebilirsiniz.Tarif 4
Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı yulaf tozu
- Bir elmanın dörtte biri
- 1 tutam tarçın
Hazırlanışı
Öncelikle tencereye suyu koyup içerisine pirinç ile yulaf tozunu ekleyin. Renkleri hafif koyulaşıncaya dek bu karışımı pişirin. Yeterince piştikten sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Ardından hazırladığınız elmayı (rendelemek gerekiyor) muhallebinin içerisine karıştırın. Son olarak tarçını da ekleyerek muhallebiyi karıştırın. Bu işlemden sonra muhallebi yenmeye hazır hale gelecektir. İster hemen ister daha sonra bebeğinize yedirebilirsiniz.Patates ve Brokolili Bebek Yemeği
Malzemeler
- 4 baş brokoli
- 1 küçük boy havuç
- 1 küçük boy soğan
- 1 küçük boy patates
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı buğday unu
Hazırlanışı
Derin bir tencere içerisine tüm sebzeleri koyup alabildiğince su ekleyerek kaynatın. Üzerine 1 tatlı kaşığı buğday unu ilave edin.Kaynanamasının ardından blenderdan geçirerek çatalla ezip tabağa alın.
Sebzeli Çorba Tarifi
Malzemeler
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 kabağın yarısı
- 1 adet küçük boy patates
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Tüm sebzeleri kabuklarını soyarak bol suda yıkayın ve küçük parçalar halinde dilimleyin.
- Derin bir tencere içerisine sebzelerinizi ekleyerek üzerini geçecek kadar su ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
- Yumuşaması ardından irmik ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
- Tüm malzemeleri blenderdan geçirerek soğumaya bırakın.
Su ve Anne Sütü ile Yapılmış Muhallebi
Malzemeler
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı anne sütü
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 adet muz
Hazırlanışı
- Bir tencere içerisine 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 çay kaşığı tereyağı ekleyerek 2 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- Derin bir kap içerisine karışımı ekleyin. Üzerine 1 adet muz ekleyerek çatalla iyice ezin ve dinlenmeye bırakın.
- Muhallebi ılık kıvama geldiğinde anne sütünü ekleyin ve soğumaya bırakın.