Elmalı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı pirinç(organik)
- 1 bardak sıcak su
- 1 adet küçük boy elma(organik)
- 30 cl. devam sütü(ya da anne sütü)
Elmalı Sütlaç Tarifinin Püf Noktası
Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebeklerine vereceğiniz ilk yiyecekleri robotta püre haline getirmek yerine çatalla ezerek püre haline getirmeniz, yiyeceklerin tanecikli dokusuna daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. İnek sütü alerjen olduğu için 1 yaşına kadar doktorlar tarafından önerilmemektedir. Cam rende kullanmak, besin değerini kaybetmemenizi sağlayacaktır. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.
Elmalı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci güzelce yıkayın ve minik bir tencereye alın. Ütüne kaynar suyu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Bu sırada elmayı yıkayıp, soyun ve cam rendede rendeleyerek püre haline getirin.
- Pirinçler yumuşayınca elmayı içine katın ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın ve ılıklaştıktan sonra içine 30 cl anne sütü ya da devam sütü ekleyerek güzelce karıştırın. Ilık olarak servis edin.