Doğumdan sonra adet olanlar

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hertelden kategorisinde 廾azalᏝ tarafından oluşturulan Doğumdan sonra adet olanlar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 30 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hertelden
Konu Başlığı Doğumdan sonra adet olanlar
Konbuyu başlatan 廾azalᏝ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan balkizim

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Başlık: **Doğum Sonrası Adet Düzensizliği ve Süresi Hakkında**

Merhaba, doğum sonrası adet döngüsünde değişiklikler olması oldukça yaygın bir durum. Özellikle emzirme döneminde hormon seviyelerindeki dalgalanmalar adet düzenini etkileyebilir. Kızınız 3 yaşında olduğuna göre emzirme dönemi etkileri azalmış olsa da, vücudunuzun toparlanması ve hormonların dengelenmesi zaman alabilir.

**Adet Süresinin Uzaması:** Doğumdan önce 3-4 gün süren adetinizin şimdi 10 güne yakın sürmesi, bazı hormonal değişikliklerden veya rahimdeki iyileşme sürecinden kaynaklanabilir. Ancak, "şakır şakır" şeklinde olmaması ve son günlerde azalarak devam etmesi, genellikle ciddi bir soruna işaret etmez.

**Ne Yapmalısınız?**

* **Bir doktora danışın:** En doğru teşhis ve tedavi için bir jinekoloğa başvurmanız önemlidir. Doktorunuz gerekli muayeneleri yaparak (ultrason, hormon testleri vb.) adet düzensizliğinizin nedenini belirleyebilir ve size uygun bir tedavi planı önerebilir.
* **Menopoz endişesi:** 3 yaşındaki bir çocuk annesi olarak menopoza girmeniz düşük bir ihtimal olsa da, doktorunuz bu olasılığı da değerlendirecektir.
* **Spiral olmaması:** Spiral olmaması adet düzensizliğine sebep olmaz.

**Özetle:** Doğum sonrası adet düzenindeki değişiklikler normal olabilir, ancak uzun süren ve sizi endişelendiren bir durumdaysa, mutlaka bir uzmana danışmanız en sağlıklısı olacaktır. Geçmiş olsun!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

廾azalᏝ

Moderator
Yönetici
Mod
rank
Benim 3 gün sürerdi doğumdan önce 4.gün de azcık gelir biterdi, kızım 3 yaşını geçti ne spiralim ne bişeyim var ama artık adet neredeyse 10 gün sürüyor ama şakır şakır değil.Abdest alıyorum bitti diye geliyor beklesem içim rahat etmiyor.Bu düzeliyor mu bi sıkıntı mı var menapoza mı giricem anlamadım bilen gören duyan var mı

balkizim

Kayıtlı Üye
rank
Benim 3 gün sürerdi doğumdan önce 4.gün de azcık gelir biterdi, kızım 3 yaşını geçti ne spiralim ne bişeyim var ama artık adet neredeyse 10 gün sürüyor ama şakır şakır değil.Abdest alıyorum bitti diye geliyor beklesem içim rahat etmiyor.Bu düzeliyor mu bi sıkıntı mı var menapoza mı giricem anlamadım bilen gören duyan var mı
Hazal bence doktora git hormonlarda bir değişiklik olabilir bide için rahat eder

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar