Bak sana çok objektif yorum yapacağım normal doğum yapan biri olarak. Aynı zamanda sezeryan kesim var doğum yapmadım ama yumurtalıklarımdan ameliyatım var sezeryan kesisiyle yapıldı. Doğumda b*k gibi sancı çekiyorsun bitsin diye dua ediyorsun ebelere çemkiriyosun ne zaman bitecek diye
ama biliyosun ki bitecek
bi şekilde doğuyor epizyotomi dikişi atılırsa 15 gün çekiyorsun o alttaki dikişi dikişin benim gibi çok olursa oturamıyorsun ama yürüme yemek yeme gülme sıkıntın yok. Sezeryan kesisinde sancısız gidiyosun hastaneye( sanvı çekip girende var tabi) alıyolar doğuma bitti. Ama onun sonrası narkozdan çıkması var dikiş ağrısı var(doğum ağrısıyla asla eş değer değil) ama doğum ağrısı ondan daha kısa sürüyor tabi dikiş ağrısını 3 gün çekersin 1 haftada sızlar 10. Gün sadece temasla acır iyi bakman gerekir bebeğini emzirirken çile çekersin vs birisinde doğun sırasında birinde doğum sonrasında çekiyosun. Yani ya tam bir ağrı çekip o ağrıyı geride bırakacaksın yada daha minimal bi ağru çekip günlere yayacaksın ama sonuç olarak kolay anne olamayacaksın. Bunların arasında gğzel bişey var doğunca yanağı yanağına değecek daha o dakika o kadar sancıya iyiki diyeceksin
korkma daha var 8 ayın düşünüp düşünüp kendini de bebeğini de germe bu hayatın doğal akışı bunu bunu yaşayacaksın ama mümkün olduğu kadar keyfini çıkarmaya çalış. Doğumu kaygıları düşünmek yerine bebeğini kucağına alacağını düşün mesela öyle olunca güç buluyorsun