Bu tamamen kişinin acı eşiğine göre değişkenlik gösteren bir durum. Normal doğumdada saatlerce sancı çekiyorsun ortalama 3.500 kilo bir insan çıkıyor içinden yani böyle düşününce normal doğumda pek kolay sayılmaz kaldı ki çoğu insanda dikiş oluyor ne günlerce oturmakta sorun yaşanabilir.
Ben insanların hamilelere herşeyi abartarak anlatmasına gerçekten anlam veremiyorum yani buda bizde o kadar meşhur bir olay ki ( sorsan herkesin berbat bir doğum anısı vardır peki kaç çocuğun var diye tekrar sorsan en az 4 5 çocuk doğurmuştur. Madem bu kadar zor bu kadar korkunçtu neden o kadar çok doğurdu dünyayı sen mi kurtaracaksın diyesi geliyor insanın

neden bir insan doğuma girecek birine olumlu konuşmayıp negatif düşünceler yüklemeye çalışır çok anlamsız buluyorum. Kadın anatomisi doğuma proglanmıstir doğum şekli ne olursa nasıl olursa olsun sonunda mucizene kavuşuyorsun inan o anda bebekten önce diye birşey yok sana herşeyi unutturan mucizevi bir an oluyor korkacak hicbirsey yok dünya var olduğundan beri üretim hız kesmeden devam ediyor

iyi düşün iyi olsun ömrünün sonuna kadar hatırlayacağın en güzel anın olacak bu