Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kasık tatlısı kuzun hem kolay hem pratik
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Supanglesi için;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Hazırlanışı
İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Kasık tatlısı kuzun hem kolay hem pratik
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Supanglesi için;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Hazırlanışı
İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!
Kasık tatlısı kuzun hem kolay hem pratik
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
Supanglesi için;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)
Hazırlanışı
İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!