Farklı bir konu

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hertelden kategorisinde Baharrr tarafından oluşturulan Farklı bir konu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 968 kez görüntülenmiş, 38 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hertelden
Konu Başlığı Farklı bir konu
Konbuyu başlatan Baharrr
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Baharrr

Zümree 👸

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
6 Kasım 2022
Mesajlar
2,834
Konum
🤷‍♀️🌼
Kızlar biraz farklı bir soru olacak ama ne yapiyim şuan bu saatte soracak başka kimsem yok kaynatarak salça yapan varmı 3 saattir kaynıyor olup olmadığını nasıl anlicam bilmiyorum
Canim ben dometes kabuklarindan yapiyorum kaynatıyorum iyice blender den geçiyorum sonra pirinç süzgecinden geçiriyorum posası çıkıyor çıkan suyu tekrar ocakda kaynatıyorum katılsana kadar tam salça gibi sert olmasada iyi oluyor
 

Mariya🌼

💞Ömer Ali💞
rank
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
3,652
Konum
Van
Kızlar bende konserve tutacağım bu hafta , salça yapmakta istiyorum tam tarifini iyi bilen varsa yazarmı ,nasıl saklanır yaptıktan sonra aylarca saklanabilirmi , ve kavanoz kapağı açtıktan sonra kaç gün içinde tüketilmeli ve buzlukta mi yoksa normal buzdolabında da mi saklanacak
 

Baharrr

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
9 Mayıs 2022
Mesajlar
5,537
Konum
Malatya
Canim ben dometes kabuklarindan yapiyorum kaynatıyorum iyice blender den geçiyorum sonra pirinç süzgecinden geçiriyorum posası çıkıyor çıkan suyu tekrar ocakda kaynatıyorum katılsana kadar tam salça gibi sert olmasada iyi oluyor
Bende öyle yaptım ama süzgeçten geçirmedim öyle yapmak istedim güzel oldu salçalı yumurta yaptım sabah denemek için tadı çok lezzetli oldu ilk defa kendim yaptım salçayı bundan sonra hep yaparım herhalde
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Kızlar bende konserve tutacağım bu hafta , salça yapmakta istiyorum tam tarifini iyi bilen varsa yazarmı ,nasıl saklanır yaptıktan sonra aylarca saklanabilirmi , ve kavanoz kapağı açtıktan sonra kaç gün içinde tüketilmeli ve buzlukta mi yoksa normal buzdolabında da mi saklanacak
Ben ikisinide yaptım 10 kilo domates 1 kilo kapya biberle salça yaptım domatesleri normal büyük doğradım tencereye kapya biberide aynı ama çekirdeklerini ayıkladım yumuşayıncaya kadar pişirdim blendırdan geçirdim normalde süzgeçten geçiriliyor ben geçirmedim alta ćıkan suyu tekrar kaynatılıyor katılaşıncaya kadar tabi bu 4 5 saat sürüyor domatesin cinsine göre daha fazlada sürebilir o sırada 1 çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağıda tuz koydum piştikten sonra sıcakken kavanoza koydum kapağını kapatıp ters çevirdim sabaha kadar öyle kaldı açıp kullanacağın zaman üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsan küflenmez güneş görmeyen serin yerde tutabilirsin 1 yıla kadar dayanıyor
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Bende öyle yaptım ama süzgeçten geçirmedim öyle yapmak istedim güzel oldu salçalı yumurta yaptım sabah denemek için tadı çok lezzetli oldu ilk defa kendim yaptım salçayı bundan sonra hep yaparım herhalde
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi


Ben ikisinide yaptım 10 kilo domates 1 kilo kapya biberle salça yaptım domatesleri normal büyük doğradım tencereye kapya biberide aynı ama çekirdeklerini ayıkladım yumuşayıncaya kadar pişirdim blendırdan geçirdim normalde süzgeçten geçiriliyor ben geçirmedim alta ćıkan suyu tekrar kaynatılıyor katılaşıncaya kadar tabi bu 4 5 saat sürüyor domatesin cinsine göre daha fazlada sürebilir o sırada 1 çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağıda tuz koydum piştikten sonra sıcakken kavanoza koydum kapağını kapatıp ters çevirdim sabaha kadar öyle kaldı açıp kullanacağın zaman üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsan küflenmez güneş görmeyen serin yerde tutabilirsin 1 yıla kadar dayanıyor
Konservede kahvaltılık sos gibi yaptım yine 10 kilo domates 1 kilo çarliston biberi yarım kiloda arnavut biberi tabi acı sevmeyen koymaya bilir robottan geçirdim tencere aldım pişirdim içine önce 1 avuç kadar sarımsak dograyıp koydum damak tadına göre tuz 1 su bardağı sıvıyağ 1.5 su bardağida sirke koydum hepsi pişti en son 1 demet maydanoz 1 demet kadarda reyhan doğrayıp koydum isteyen bòylede kavanoza koyabilir ama ben birazcı blendırdan geçirdim yine sıcak kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirdim güneş görmeyen serin yere koydum kullanıcağım zaman açıp kullanıp dolapta tutuyorum
 
Son düzenleme:

Mariya🌼

💞Ömer Ali💞
rank
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
3,652
Konum
Van
Bende öyle yaptım ama süzgeçten geçirmedim öyle yapmak istedim güzel oldu salçalı yumurta yaptım sabah denemek için tadı çok lezzetli oldu ilk defa kendim yaptım salçayı bundan sonra hep yaparım herhalde
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi


Ben ikisinide yaptım 10 kilo domates 1 kilo kapya biberle salça yaptım domatesleri normal büyük doğradım tencereye kapya biberide aynı ama çekirdeklerini ayıkladım yumuşayıncaya kadar pişirdim blendırdan geçirdim normalde süzgeçten geçiriliyor ben geçirmedim alta ćıkan suyu tekrar kaynatılıyor katılaşıncaya kadar tabi bu 4 5 saat sürüyor domatesin cinsine göre daha fazlada sürebilir o sırada 1 çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağıda tuz koydum piştikten sonra sıcakken kavanoza koydum kapağını kapatıp ters çevirdim sabaha kadar öyle kaldı açıp kullanacağın zaman üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsan küflenmez güneş görmeyen serin yerde tutabilirsin 1 yıla kadar dayanıyor
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi


Konservede kahvaltılık sos gibi yaptım yine 10 kilo domates 1 kilo çarliston biberi yarım kiloda arnavut biberi tabi acı sevmeyen koymaya bilir robottan geçirdim tencere aldım pişirdim içine önce 1 avuç kadar sarımsak dograyıp koydum damak tadına göre tuz 1 su bardağı sıvıyağ 1.5 su bardağida sirke koydum hepsi pişti en son 1 demet maydanoz 1 demet kadarda reyhan doğrayıp koydum isteyen bòylede kavanoza koyabilir ama ben birazcı blendırdan geçirdim yine sıcak kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirdim güneş görmeyen serin yere koydum kullanıcağım zaman açıp kullanıp dolapta tutuyorum
Ellerine sağlık canım benim 😊 cevabın için çok teşekkür ederim, peki domates ve biberi beraber aynı tencere de mi pişiriyor sun , bide bu ölçüler de ne kadar salça çıkıyor
 

Baharrr

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
9 Mayıs 2022
Mesajlar
5,537
Konum
Malatya
Ellerine sağlık canım benim 😊 cevabın için çok teşekkür ederim, peki domates ve biberi beraber aynı tencere de mi pişiriyor sun , bide bu ölçüler de ne kadar salça çıkıyor
Evet aynı tencerede pişirdim ben süzgeçten geçirmedim 4 büyük kavanoz şu 1800 gr olan kavanozdan 2 tanede küçük konserve kavanozundan çıktı rica ederim canm
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Evet aynı tencerede pişirdim ben süzgeçten geçirmedim 4 büyük kavanoz şu 1800 gr olan kavanozdan 2 tanede küçük konserve kavanozundan çıktı rica ederim canm
Birde kullanacağın domates etliyse çok çıkıyor sulu olunca fazla çıkmıyor ben küçük linda domatesten yaptım
 

Mariya🌼

💞Ömer Ali💞
rank
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
3,652
Konum
Van
Evet aynı tencerede pişirdim ben süzgeçten geçirmedim 4 büyük kavanoz şu 1800 gr olan kavanozdan 2 tanede küçük konserve kavanozundan çıktı rica ederim canm
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi


Birde kullanacağın domates etliyse çok çıkıyor sulu olunca fazla çıkmıyor ben küçük linda domatesten yaptım
Tamm canım bende yapacağım inşallah, bazıları güneşte günlerce bekletiyor falan ben i yüzden yapmıyordum zahmetli geliyordu, yoksa böyle direk kaynatılıp ta yapıldığını bilseydim yapardım şimdiye kadar canım, bende konserve haftasında böyle bir posta denk geldiğim için çok mutluyum 😂
 

Baharrr

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
9 Mayıs 2022
Mesajlar
5,537
Konum
Malatya
Tamm canım bende yapacağım inşallah, bazıları güneşte günlerce bekletiyor falan ben i yüzden yapmıyordum zahmetli geliyordu, yoksa böyle direk kaynatılıp ta yapıldığını bilseydim yapardım şimdiye kadar canım, bende konserve haftasında böyle bir posta denk geldiğim için çok mutluyum 😂
Vallahi bende o yüzden yapmıyordum gogleden kaynatılarakta yapıldığını görünce hemen yaptım inan çok lezzetli oluyor benimki birazcık sulu kalmış sen iyice koyulaşana kadar kaynat birde dikkat et kaynarken çok sıçrıyor benim mutfak battı o yüzden kapağını hafif kapat tencerenin yardımcî olabildiysem ne mutlu bana 😘
 

Mariya🌼

💞Ömer Ali💞
rank
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
3,652
Konum
Van
Vallahi bende o yüzden yapmıyordum gogleden kaynatılarakta yapıldığını görünce hemen yaptım inan çok lezzetli oluyor benimki birazcık sulu kalmış sen iyice koyulaşana kadar kaynat birde dikkat et kaynarken çok sıçrıyor benim mutfak battı o yüzden kapağını hafif kapat tencerenin yardımcî olabildiysem ne mutlu bana 😘
Tamm canım çok çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun gerçekten
 

^^ ÖzLem 💜 ^^

💞Oğuz Kağan💞 Yusuf Göktuğ 👶💞 Öykü 💞
rank
Katılım
23 Kasım 2022
Mesajlar
6,563
Konum
Malatya
Önce kaynattım sonra blendırdan çektim süzmedim tadı güzel 3 4 saattir kaynıyor kek harcı kıvamında şuan soğudukça dahada katılaşırmı onu bilmiyorum işte
Kuzu merhaba domates salçası zaten cıvık olur o güneşte kurur biz hep yaparız güven 🤗
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Vallahi bende o yüzden yapmıyordum gogleden kaynatılarakta yapıldığını görünce hemen yaptım inan çok lezzetli oluyor benimki birazcık sulu kalmış sen iyice koyulaşana kadar kaynat birde dikkat et kaynarken çok sıçrıyor benim mutfak battı o yüzden kapağını hafif kapat tencerenin yardımcî olabildiysem ne mutlu bana 😘
Yok kaynat kop koyu olacak ondan sonra sabah erkenden güneş vurmadan alacaksın canım ama bak sıcaklık çökmeden alacksin kop koyu olcak ondan sonra içeriye al koy artk neye koyarsın yüzüne sıvıyağ ya da az zeytinyağı sür
 

Baharrr

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
9 Mayıs 2022
Mesajlar
5,537
Konum
Malatya
Tamm canım çok çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun gerçekten
Rica ederim canım sağlıkla yapıp yersiniz inşallah ❤
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Kuzu merhaba domates salçası zaten cıvık olur o güneşte kurur biz hep yaparız güven 🤗
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi


Yok kaynat kop koyu olacak ondan sonra sabah erkenden güneş vurmadan alacaksın canım ama bak sıcaklık çökmeden alacksin kop koyu olcak ondan sonra içeriye al koy artk neye koyarsın yüzüne sıvıyağ ya da az zeytinyağı sür
Benim güneşe koyacak yerim olmadığı için bu şekilde yaptım kaynattım koyulaştı kavanozladım
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Üst