Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kızlar biraz farklı bir soru olacak ama ne yapiyim şuan bu saatte soracak başka kimsem yok kaynatarak salça yapan varmı 3 saattir kaynıyor olup olmadığını nasıl anlicam bilmiyorum
Canim ben dometes kabuklarindan yapiyorum kaynatıyorum iyice blender den geçiyorum sonra pirinç süzgecinden geçiriyorum posası çıkıyor çıkan suyu tekrar ocakda kaynatıyorum katılsana kadar tam salça gibi sert olmasada iyi oluyor
Kızlar bende konserve tutacağım bu hafta , salça yapmakta istiyorum tam tarifini iyi bilen varsa yazarmı ,nasıl saklanır yaptıktan sonra aylarca saklanabilirmi , ve kavanoz kapağı açtıktan sonra kaç gün içinde tüketilmeli ve buzlukta mi yoksa normal buzdolabında da mi saklanacak
Canim ben dometes kabuklarindan yapiyorum kaynatıyorum iyice blender den geçiyorum sonra pirinç süzgecinden geçiriyorum posası çıkıyor çıkan suyu tekrar ocakda kaynatıyorum katılsana kadar tam salça gibi sert olmasada iyi oluyor
Bende öyle yaptım ama süzgeçten geçirmedim öyle yapmak istedim güzel oldu salçalı yumurta yaptım sabah denemek için tadı çok lezzetli oldu ilk defa kendim yaptım salçayı bundan sonra hep yaparım herhalde
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Kızlar bende konserve tutacağım bu hafta , salça yapmakta istiyorum tam tarifini iyi bilen varsa yazarmı ,nasıl saklanır yaptıktan sonra aylarca saklanabilirmi , ve kavanoz kapağı açtıktan sonra kaç gün içinde tüketilmeli ve buzlukta mi yoksa normal buzdolabında da mi saklanacak
Ben ikisinide yaptım 10 kilo domates 1 kilo kapya biberle salça yaptım domatesleri normal büyük doğradım tencereye kapya biberide aynı ama çekirdeklerini ayıkladım yumuşayıncaya kadar pişirdim blendırdan geçirdim normalde süzgeçten geçiriliyor ben geçirmedim alta ćıkan suyu tekrar kaynatılıyor katılaşıncaya kadar tabi bu 4 5 saat sürüyor domatesin cinsine göre daha fazlada sürebilir o sırada 1 çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağıda tuz koydum piştikten sonra sıcakken kavanoza koydum kapağını kapatıp ters çevirdim sabaha kadar öyle kaldı açıp kullanacağın zaman üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsan küflenmez güneş görmeyen serin yerde tutabilirsin 1 yıla kadar dayanıyor
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Bende öyle yaptım ama süzgeçten geçirmedim öyle yapmak istedim güzel oldu salçalı yumurta yaptım sabah denemek için tadı çok lezzetli oldu ilk defa kendim yaptım salçayı bundan sonra hep yaparım herhalde
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Ben ikisinide yaptım 10 kilo domates 1 kilo kapya biberle salça yaptım domatesleri normal büyük doğradım tencereye kapya biberide aynı ama çekirdeklerini ayıkladım yumuşayıncaya kadar pişirdim blendırdan geçirdim normalde süzgeçten geçiriliyor ben geçirmedim alta ćıkan suyu tekrar kaynatılıyor katılaşıncaya kadar tabi bu 4 5 saat sürüyor domatesin cinsine göre daha fazlada sürebilir o sırada 1 çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağıda tuz koydum piştikten sonra sıcakken kavanoza koydum kapağını kapatıp ters çevirdim sabaha kadar öyle kaldı açıp kullanacağın zaman üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsan küflenmez güneş görmeyen serin yerde tutabilirsin 1 yıla kadar dayanıyor
Konservede kahvaltılık sos gibi yaptım yine 10 kilo domates 1 kilo çarliston biberi yarım kiloda arnavut biberi tabi acı sevmeyen koymaya bilir robottan geçirdim tencere aldım pişirdim içine önce 1 avuç kadar sarımsak dograyıp koydum damak tadına göre tuz 1 su bardağı sıvıyağ 1.5 su bardağida sirke koydum hepsi pişti en son 1 demet maydanoz 1 demet kadarda reyhan doğrayıp koydum isteyen bòylede kavanoza koyabilir ama ben birazcı blendırdan geçirdim yine sıcak kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirdim güneş görmeyen serin yere koydum kullanıcağım zaman açıp kullanıp dolapta tutuyorum
Bende öyle yaptım ama süzgeçten geçirmedim öyle yapmak istedim güzel oldu salçalı yumurta yaptım sabah denemek için tadı çok lezzetli oldu ilk defa kendim yaptım salçayı bundan sonra hep yaparım herhalde
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Ben ikisinide yaptım 10 kilo domates 1 kilo kapya biberle salça yaptım domatesleri normal büyük doğradım tencereye kapya biberide aynı ama çekirdeklerini ayıkladım yumuşayıncaya kadar pişirdim blendırdan geçirdim normalde süzgeçten geçiriliyor ben geçirmedim alta ćıkan suyu tekrar kaynatılıyor katılaşıncaya kadar tabi bu 4 5 saat sürüyor domatesin cinsine göre daha fazlada sürebilir o sırada 1 çay bardağı sıvıyağ 1.5 çay bardağıda tuz koydum piştikten sonra sıcakken kavanoza koydum kapağını kapatıp ters çevirdim sabaha kadar öyle kaldı açıp kullanacağın zaman üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyarsan küflenmez güneş görmeyen serin yerde tutabilirsin 1 yıla kadar dayanıyor
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Konservede kahvaltılık sos gibi yaptım yine 10 kilo domates 1 kilo çarliston biberi yarım kiloda arnavut biberi tabi acı sevmeyen koymaya bilir robottan geçirdim tencere aldım pişirdim içine önce 1 avuç kadar sarımsak dograyıp koydum damak tadına göre tuz 1 su bardağı sıvıyağ 1.5 su bardağida sirke koydum hepsi pişti en son 1 demet maydanoz 1 demet kadarda reyhan doğrayıp koydum isteyen bòylede kavanoza koyabilir ama ben birazcı blendırdan geçirdim yine sıcak kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirdim güneş görmeyen serin yere koydum kullanıcağım zaman açıp kullanıp dolapta tutuyorum
Ellerine sağlık canım benim cevabın için çok teşekkür ederim, peki domates ve biberi beraber aynı tencere de mi pişiriyor sun , bide bu ölçüler de ne kadar salça çıkıyor
Ellerine sağlık canım benim cevabın için çok teşekkür ederim, peki domates ve biberi beraber aynı tencere de mi pişiriyor sun , bide bu ölçüler de ne kadar salça çıkıyor
Evet aynı tencerede pişirdim ben süzgeçten geçirmedim 4 büyük kavanoz şu 1800 gr olan kavanozdan 2 tanede küçük konserve kavanozundan çıktı rica ederim canm
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Evet aynı tencerede pişirdim ben süzgeçten geçirmedim 4 büyük kavanoz şu 1800 gr olan kavanozdan 2 tanede küçük konserve kavanozundan çıktı rica ederim canm
Evet aynı tencerede pişirdim ben süzgeçten geçirmedim 4 büyük kavanoz şu 1800 gr olan kavanozdan 2 tanede küçük konserve kavanozundan çıktı rica ederim canm
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Birde kullanacağın domates etliyse çok çıkıyor sulu olunca fazla çıkmıyor ben küçük linda domatesten yaptım
Tamm canım bende yapacağım inşallah, bazıları güneşte günlerce bekletiyor falan ben i yüzden yapmıyordum zahmetli geliyordu, yoksa böyle direk kaynatılıp ta yapıldığını bilseydim yapardım şimdiye kadar canım, bende konserve haftasında böyle bir posta denk geldiğim için çok mutluyum
Tamm canım bende yapacağım inşallah, bazıları güneşte günlerce bekletiyor falan ben i yüzden yapmıyordum zahmetli geliyordu, yoksa böyle direk kaynatılıp ta yapıldığını bilseydim yapardım şimdiye kadar canım, bende konserve haftasında böyle bir posta denk geldiğim için çok mutluyum
Vallahi bende o yüzden yapmıyordum gogleden kaynatılarakta yapıldığını görünce hemen yaptım inan çok lezzetli oluyor benimki birazcık sulu kalmış sen iyice koyulaşana kadar kaynat birde dikkat et kaynarken çok sıçrıyor benim mutfak battı o yüzden kapağını hafif kapat tencerenin yardımcî olabildiysem ne mutlu bana ❤
Vallahi bende o yüzden yapmıyordum gogleden kaynatılarakta yapıldığını görünce hemen yaptım inan çok lezzetli oluyor benimki birazcık sulu kalmış sen iyice koyulaşana kadar kaynat birde dikkat et kaynarken çok sıçrıyor benim mutfak battı o yüzden kapağını hafif kapat tencerenin yardımcî olabildiysem ne mutlu bana ❤
Vallahi bende o yüzden yapmıyordum gogleden kaynatılarakta yapıldığını görünce hemen yaptım inan çok lezzetli oluyor benimki birazcık sulu kalmış sen iyice koyulaşana kadar kaynat birde dikkat et kaynarken çok sıçrıyor benim mutfak battı o yüzden kapağını hafif kapat tencerenin yardımcî olabildiysem ne mutlu bana ❤
Yok kaynat kop koyu olacak ondan sonra sabah erkenden güneş vurmadan alacaksın canım ama bak sıcaklık çökmeden alacksin kop koyu olcak ondan sonra içeriye al koy artk neye koyarsın yüzüne sıvıyağ ya da az zeytinyağı sür
Kuzu merhaba domates salçası zaten cıvık olur o güneşte kurur biz hep yaparız güven
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Yok kaynat kop koyu olacak ondan sonra sabah erkenden güneş vurmadan alacaksın canım ama bak sıcaklık çökmeden alacksin kop koyu olcak ondan sonra içeriye al koy artk neye koyarsın yüzüne sıvıyağ ya da az zeytinyağı sür