Merhabalar anneler.
12 haftalık hamileyim bu haftalarda 2li tarama testi varmış sanırım hafta hafta 3 lü ve 4lü tarama diye gidiyormuş. Bunların hepsi yapılmalı mı hangilerini gerekli görüyorsunuz bu konudaki fikirleriniz nedir.
Tarama testleriyle ilgili çoğu hamilenin bebeğine down sendromu teşhisi konulmuş ama birçoğu sağlıklı doğum yapmış.
Hamilelikte aşı test tarama şeker yüklemesi gibi yapılan rutin işlemlerden hangilerini yaptırılmalı hangileri gereksiz geliyor sebepleri neler tek başlık altında hepsini sormak iste
Ben profosor doktora gittim bana 2 tarama testi yaptır ama 3 lu yaptırma dedi cunku ikili ile aynı dedi 3 lu tarama yaptırırsan bebek de donw sendromu olma ihtimali cok yuksek dıyo ben yaptırmadımTarama yaptırmayı düşünüyorsanız sadece 2liyi yaptırın 3lü 4lü gereksiz uzmanlar BİLe söylüyo şeker yüklemesi konusunda anneler çok yargılı ama tüm doktorlar yaptırın diyo aşı da zaten. Bi tetanoz var oda doğumda malzemeler kullanılacak zaten anne ve bebeği enfeksiyondan korumak için yapılıyo gerekli mi dersen aslında hiç biri gerçekten gerekli degil eskiden ne ultrason ne tarama ne aşı vardı ki vitamin bile kullanan yoktu