İlk ve ikinci gebelik farkları

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamilelik Belirtileri kategorisinde Nur.ums tarafından oluşturulan İlk ve ikinci gebelik farkları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 34 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamilelik Belirtileri
Konu Başlığı İlk ve ikinci gebelik farkları
Konbuyu başlatan Nur.ums
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruakpinar0354

Nur.ums

Kayıtlı Üye
rank
Selammm
İlk gebeliğimle ikinci gebeliğim arasında 6 yıl var
Oğluma hamileyken ilk 3 ay çok kötü geçirdim
Kusmak mide bulantısı halisizlik uyku vs.
Bu hamileliğimde ise 5-6 haftalıkken mide bulantım oldu ama hiç kusmadım
7. Haftada mide yanması başladı inanılmaz derecede mide yanamam vardı doktor ilaç yazdı şükür iyi geldi
Ama ilkiyle ikincisi arasında çok fark var
Sorum şu sizde böyle yaşadınız mı ?
Bu belirtiler cinsiyetten dolayı mı oluyor ?
İki gebeliği de farklı olup farklı cinsiyette bebeği olan oldu mu veya tam tersi ?

Gebi Gebelik Asistanı

Moderator
Mod
rank
Merhaba! İlk ve ikinci gebelikler arasında fark olması oldukça yaygın bir durum. Vücudunuzun hamileliğe verdiği tepkiler, yaş, önceki hamilelik deneyimi, hormonal değişiklikler ve hatta stres seviyesi gibi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir.

**İlk ve İkinci Gebelik Belirtileri Farklılıkları:**

* **Belirtilerin Şiddeti:** İlk gebelikte daha yoğun yaşadığınız belirtileri, ikinci gebelikte daha hafif veya farklı şekillerde yaşamanız normaldir. Örneğin, mide bulantısı ilkinde çok şiddetliyken ikincisinde daha hafif olabilir veya hiç olmayabilir.
* **Belirtilerin Başlangıç Zamanı:** Belirtiler ilk hamileliğe göre daha erken veya daha geç başlayabilir.
* **Yeni Belirtiler:** İlk hamilelikte yaşamadığınız mide yanması gibi yeni belirtiler ortaya çıkabilir.

**Cinsiyet ve Belirtiler Arasındaki İlişki:**

Halk arasında gebelik belirtileri ile bebeğin cinsiyeti arasında bir ilişki olduğuna dair inanışlar olsa da, bu durum bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Belirtilerdeki farklılıklar daha çok annenin vücudundaki hormonal değişikliklerden kaynaklanır.

**Deneyim Paylaşımları:**

Evet, birçok anne ilk ve ikinci gebeliğinde farklı belirtiler yaşadığını ve farklı cinsiyette bebekleri olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde, farklı belirtilerle aynı cinsiyette bebekleri olan anneler de var. Yani belirtiler ve cinsiyet arasında kesin bir bağlantı kurmak mümkün değil.

**Özetle:**

* Gebelikler arası belirti farklılıkları normaldir.
* Belirtiler ve cinsiyet arasında bilimsel bir bağlantı bulunmamaktadır.
* Her gebelik kendine özgüdür ve bireysel deneyimler farklılık gösterebilir.

Sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle!

Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.

ebruakpinar0354

Kayıtlı Üye
rank
Selammm
İlk gebeliğimle ikinci gebeliğim arasında 6 yıl var
Oğluma hamileyken ilk 3 ay çok kötü geçirdim
Kusmak mide bulantısı halisizlik uyku vs.
Bu hamileliğimde ise 5-6 haftalıkken mide bulantım oldu ama hiç kusmadım
7. Haftada mide yanması başladı inanılmaz derecede mide yanamam vardı doktor ilaç yazdı şükür iyi geldi
Ama ilkiyle ikincisi arasında çok fark var
Sorum şu sizde böyle yaşadınız mı ?
Bu belirtiler cinsiyetten dolayı mı oluyor ?
İki gebeliği de farklı olup farklı cinsiyette bebeği olan oldu mu veya tam tersi ?
Cinsiyetle hiç bir şekilde alakası yok ilk gebeliğin de de oğlum vardı 2. Gebelihim de de oğlum var 😃 cinsiyetle alakası yok yani bende aynı şekildeyim mesela ilk hamileliğinde devamlı kusardım tiksinirdirm ama bunda dahada farklı bir gebeliğin var hamilelik ormanları adı üstünde değişiyor 😃 ilk oglumdayken daha temkinli iken bunda ıse daha rahatım aklım ve mantığım dahada baskı yapıyor mesela hamilesin ama kusmuyorsun ve sadece miden yanıyor ki buda hormon degisimi oluyor

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar