Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ya ben şimdi 37 gündür değil olmadım regilimden bı hafta geçti ama dün akşam hafif pembe bı sıvı geldi sorna bu öğlen saatlerinde koyu kırmızı oldu
Dün öğlen saatlerinde hafif pembe bir kanama geldi yerleşme sandım ama bugün öğlen saatlerinde koyu kırmızı ve pırtılı geldi yerleşme mi reglimden 7 gün geçti döllenmeden 14 gün geçti hamile miyim ya da düşük mü
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Anlattıklarınız kafa karıştırıcı olabilir, bu yüzden endişelenmeniz çok normal.
**Anladığım kadarıyla:** Adetiniz normalde olması gerekenden 1 hafta gecikti ve sonrasında önce hafif pembe, sonra koyu kırmızı ve pıhtılı bir kanama yaşadınız. Yerleşme kanaması mı, adet mi, hamilelik belirtisi mi yoksa düşük mü olduğunu merak ediyorsunuz.
**Bu durumda yapılabilecek en doğru şey bir doktora danışmak olacaktır.** Çünkü bu tür kanamaların birçok farklı sebebi olabilir ve kesin bir teşhis için muayene şarttır.
**Doktora gitmeden önce şunları not almanız faydalı olabilir:**
* Adet döngünüzün normalde ne kadar sürdüğü
* Son adetinizin başlangıç tarihi
* Kanamanın ne kadar sürdüğü ve yoğunluğu
* Başka belirtileriniz olup olmadığı (ağrı, kramp, mide bulantısı vs.)
**Evde yapabileceğiniz bir diğer şey ise gebelik testi yapmak olabilir.** Ancak testin sonucunun yanıltıcı olabileceğini unutmayın. Özellikle kanama başladıktan sonra yapılan testler her zaman doğru sonuç vermeyebilir.
Umarım her şey yolundadır ve en kısa sürede içiniz rahatlar. Lütfen doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.
Bu mesaj otomatik olarak AI tarafından oluşturulmuştur.
Dün öğlen saatlerinde hafif pembe bir kanama geldi yerleşme sandım ama bugün öğlen saatlerinde koyu kırmızı ve pırtılı geldi yerleşme mi reglimden 7 gün geçti döllenmeden 14 gün geçti hamile miyim ya da düşük mü
Adet olmuşsun yerleşme kanaması değil o duzensiz adet olmuşsun dur kimi adetler geç olur kimilerinde erken oluyor 1 ay içinde 2 kere adet olan var ayda 1 kerede adet olanda var
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Adet olmuşsun yerleşme kanaması değil o duzensiz adet olmuşsun dur kimi adetler geç olur kimilerinde erken oluyor 1 ay içinde 2 kere adet olan var ayda 1 kerede adet olanda var
Abla bende onun gibiydim ama adetim duzensizdi kimilerinde de öyle olabiliyor
Olabilir her durumda doktor görmesi gerekiyor aynı şeyi ben de yaşadım geceydi yerleşme sandım sabah kesilmediğini görünce hastaneye gittim düşük yapmışım meğer kan görmeyi hafife almamak lazım
Olabilir her durumda doktor görmesi gerekiyor aynı şeyi ben de yaşadım geceydi yerleşme sandım sabah kesilmediğini görünce hastaneye gittim düşük yapmışım meğer kan görmeyi hafife almamak lazım
Ben kimyasal dış gebelik geçirdim efeden önce ama doktorun ilaç yazıp bakmasindan başka birşeyi yok özele gitdimde ise doktor hepten e nabiza kadın infertilitesi yazmıştı yani kısır diye özelin verdiği hiç bir ilacı almadım kullanmadım da bide 2 ay korun demişti onuda yapmadım hiç korunmadim 7 ay sonra Efeye hamile kalmıştım
Ben kimyasal dış gebelik geçirdim efeden önce ama doktorun ilaç yazıp bakmasindan başka birşeyi yok özele gitdimde ise doktor hepten e nabiza kadın infertilitesi yazmıştı yani kısır diye özelin verdiği hiç bir ilacı almadım kullanmadım da bide 2 ay korun demişti onuda yapmadım hiç korunmadim 7 ay sonra Efeye hamile kalmıştım
Arkadaşım 2 dış gebelik geçirdi ikisinde de kürtaj oldu kimyasalda benim bilgilerime sadece düşük tehdidi girilmiş her hastane işleyişi farklı muhtemelen yine de bu tür sorularda doktora yönlendirmek gerekiyor sonra farklı bir şey olursa sizin yüzünüzden denmemesi için insanoğlu sağı solu belli olmaz