Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mesela ibadet niyetiyle yaparsanız, sevap kazanmak için yaparsanız veya kuran okursanız. Bunları yapmadan yalnızca âdet olduğu için uygularsanız sorun olmaz.
Mesela ibadet niyetiyle yaparsanız, sevap kazanmak için yaparsanız veya kuran okursanız. Bunları yapmadan yalnızca âdet olduğu için uygularsanız sorun olmaz.
Aynen öyle .. farklı nedenlerle kutlama yapmak kim için olursa olsun toplaşmak bunların hiçbirinde bir sorun olmaz niyet burda devreye giriyor.. yani dini karıştırmadan benim canim istedi adettir yaptık .. gibi.. mesela.kina gecesi dinizmle ne alakası var? Yok tabiki de ama yasak mı hayır isteyen istediği gibi eğlenebilir sadece bunu din adı altında yapamaz hepsi bu..
Allah bağışlasın bebişlerinizi kızlar... düğünlerinide göresinizzzz İnshaAllah
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi
Bu arada
Bebek ile alakalı dini kutlama "akike " dir. Ben doğduktan sonra 7. gün saçları traşlanır çıkan saçın gramına göre altın alınır ve dağıtılır ihtayici olan birine.. Kız bebek için bir misal bir kuzu ise erkek bebek için iki kuzu kesilir.. Sünnet olan bu dur.. Belki kuzu kesmeye 7, gün yeysineye bilirsin ama mutlaka saç ve altın olayı 7, gün yapılır daha sorna müsait bir zamanda kutlama yapılabilir..
Aynen öyle .. farklı nedenlerle kutlama yapmak kim için olursa olsun toplaşmak bunların hiçbirinde bir sorun olmaz niyet burda devreye giriyor.. yani dini karıştırmadan benim canim istedi adettir yaptık .. gibi.. mesela.kina gecesi dinizmle ne alakası var? Yok tabiki de ama yasak mı hayır isteyen istediği gibi eğlenebilir sadece bunu din adı altında yapamaz hepsi bu..
Allah bağışlasın bebişlerinizi kızlar... düğünlerinide göresinizzzz İnshaAllah
Bu arada
Bebek ile alakalı dini kutlama "akike " dir. Ben doğduktan sonra 7. gün saçları traşlanır çıkan