Fetal dna testi

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gebelik kategorisinde Güneşşş tarafından oluşturulan Fetal dna testi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,018 kez görüntülenmiş, 41 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gebelik
Konu Başlığı Fetal dna testi
Konbuyu başlatan Güneşşş
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Güneşşş

Nesliesen

Kayıtlı Üye
rank
Ankaradayım en iyi doktorlara gittim çocuk gelişimciyim özel etiğim öğretmenliği yaptım. Asıl siz kafa yapınızı değiştirin yazık yetiştirdiğiniz çocuklara acıdım size.
Bende çocuk gelişimciyim canım neden bukadar abartıyorsun bu platformda saygılı bir şekilde tartışılmıyormu yaşım 35 altı çok şükğr bebeğimdede bu testi yapmam için bir sıkıntı çıkmadı daha öncede bir hastalıkta bir bebeğim olmadı ilk gebeliğim araştırın ne demek akıl versin yok yetiştirdiğiniz çocuklara acıdım ben sizin uslübunuza acıdım kusura bakmayın size yazmamam gerekirdi

Güneşşş

Kayıtlı Üye
rank
Dediğiniz test ikili taramada risk çıkarsa yapılıyor ve ücreti şuan 5000 civarı uygun bir test değil
Herkes yaptrcak diye bişey yok ki bütçesi yeten risk durumu ciddi olan yatrsn dedim fazla duyulmayan yeni bir teknik diye bilgi verdim. Kafanz mı güzel😃
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Bende çocuk gelişimciyim canım neden bukadar abartıyorsun bu platformda saygılı bir şekilde tartışılmıyormu yaşım 35 altı çok şükğr bebeğimdede bu testi yapmam için bir sıkıntı çıkmadı daha öncede bir hastalıkta bir bebeğim olmadı ilk gebeliğim araştırın ne demek akıl versin yok yetiştirdiğiniz çocuklara acıdım ben sizin uslübunuza acıdım kusura bakmayın size yazmamam gerekirdi
Hiçbir çocuk gelişimci bu testlere önemsiz demez. Yemedim yani 🤣🤣🤣 benim cahilliğe tahammülüm yok üslüp fln kalmıyor bu dinci tayfa akıllara zarar gerçekten. Siz iman edin ama Allah akılla iman etmeni istiyor unutma aklını çöpe atıp inanmak işe yaramıyor.

Mervee

Kayıtlı Üye
rank
Bu nifti test gibi bişey herhalde yüzde yüz sonuç çıkmaz çıksada tedavisi olmaz canım boşuna yaptırma bence bu fiyatlara cinsiyetini öğrenmekte önemli değil zaten birde riskli bir durum çıktıysa yada ileri yaştaki anneler için bu testler ben kimseye tavsiye etmiyorum şahsen

Detaylı ulturason da herşey çıkmıyormu zatrn bu testte çıkan sonuca göre ne tedavisi yapılıyorki anne karnında 🤔
Detaylı ultrasona kadar çok zaman geçiyor, ilaç tedavisi uyguluyorlar

Güneşşş

Kayıtlı Üye
rank
Bu nifti test gibi bişey herhalde yüzde yüz sonuç çıkmaz çıksada tedavisi olmaz canım boşuna yaptırma bence bu fiyatlara cinsiyetini öğrenmekte önemli değil zaten birde riskli bir durum çıktıysa yada ileri yaştaki anneler için bu testler ben kimseye tavsiye etmiyorum şahsen

Detaylı ulturason da herşey çıkmıyormu zatrn bu testte çıkan sonuca göre ne tedavisi yapılıyorki anne karnında

Detaylı ultrasona kadar çok zaman geçiyor, ilaç tedavisi uyguluyorlar
Mervecim şimdi sana anlatcaklarımı bana iki gün önce Ankarada ki ünlü genetik uzmanı Necat İmirzalıoğlu anlattı. İnternetten araştrabilirsn doktoru. Dedikleri aynen şu şekilde; Fetal dna testi dışndaki hiçbir test %100 sonuç vermiyor malesef. 2li taramada 4lü taramada ve detaylı ultrasyonda da mutlaka atlayabildiğmz göremediğimiz sıkıntılar çıkabiliyor. Bu noktada anne babaya bırakıyoruz tercihi dedi. Şuan %99 ,9 oraninda sonuç alabildiğmz dünyada uygulanan tek test fetal dna dedi. Bu testinde kendi içinde çeşitleri varmş isteyen dar kapsamlısnı yaptiriyor isteyen daha geniş kapsamlısnı. Dar kapsamlısnda 13.kromozom 18. Ve 21.kromozom ve 200e yakın genetik rahatszlık inceleniyor. Ve çoğu hastalk önceden görülüyor. Atlama gibi bi risk yok dedi. Eğer akrabalk durumu varsa eşinle yada ailenizde hikayesi olan bi hastalk varsa imkaninı zorla güzelim bunu yaptr yoksada zaten 4lü taramada içini büyük ölçüde rahatlatır. Sakın stres yapma 🌸

Mervee

Kayıtlı Üye
rank
Mervecim şimdi sana anlatcaklarımı bana iki gün önce Ankarada ki ünlü genetik uzmanı Necat İmirzalıoğlu anlattı. İnternetten araştrabilirsn doktoru. Dedikleri aynen şu şekilde; Fetal dna testi dışndaki hiçbir test %100 sonuç vermiyor malesef. 2li taramada 4lü taramada ve detaylı ultrasyonda da mutlaka atlayabildiğmz göremediğimiz sıkıntılar çıkabiliyor. Bu noktada anne babaya bırakıyoruz tercihi dedi. Şuan %99 ,9 oraninda sonuç alabildiğmz dünyada uygulanan tek test fetal dna dedi. Bu testinde kendi içinde çeşitleri varmş isteyen dar kapsamlısnı yaptiriyor isteyen daha geniş kapsamlısnı. Dar kapsamlısnda 13.kromozom 18. Ve 21.kromozom ve 200e yakın genetik rahatszlık inceleniyor. Ve çoğu hastalk önceden görülüyor. Atlama gibi bi risk yok dedi. Eğer akrabalk durumu varsa eşinle yada ailenizde hikayesi olan bi hastalk varsa imkaninı zorla güzelim bunu yaptr yoksada zaten 4lü taramada içini büyük ölçüde rahatlatır. Sakın stres yapma 🌸
Teşekkür ederim açıklaman için, akrabalık durumu yok artık hayırlısı bakalım 🥰

glsmwm

Kayıtlı Üye
rank

Detaylı ulturason da herşey çıkmıyormu zatrn bu testte çıkan sonuca göre ne tedavisi yapılıyorki anne karnında 🤔
Arkadaşlar size şöyle açıklayım bu test %96 sonuç veriyor eğer bir risk görülürse bebeği aldırma söz konusu olursa amniyosentez yaptırmanız gerekir. Devlet bebeği aldırmak için %100 sonuç istiyor. Oda sadece bu test ile olmuyor. Ki herkese önerilen bir test değil. Kromozom hastalıklar olsa dahi tedavi söz konusu değil t18 veya down sendromu olma. Biz kadın doğum doktorları herkese önermiyoruz. İkili test de bir sorun çıkarsa öyle..

Nesliesen

Kayıtlı Üye
rank
Arkadaşlar size şöyle açıklayım bu test %96 sonuç veriyor eğer bir risk görülürse bebeği aldırma söz konusu olursa amniyosentez yaptırmanız gerekir. Devlet bebeği aldırmak için %100 sonuç istiyor. Oda sadece bu test ile olmuyor. Ki herkese önerilen bir test değil. Kromozom hastalıklar olsa dahi tedavi söz konusu değil t18 veya down sendromu olma. Biz kadın doğum doktorları herkese önermiyoruz. İkili test de bir sorun çıkarsa öyle..
Çok teşekkür ederim bende aynısını düşünüyordum siz daha bilimsel anlamda yazdınız 😇

Güneşşş

Kayıtlı Üye
rank
Teşekkür ederim açıklaman için, akrabalık durumu yok artık hayırlısı bakalım 🥰
Rica ederim Allah sağlıkla kucağina almayı nasip etsin 🌸

%99,9 oranında sonuç veriyor düzeltelim

Güneşşş

Kayıtlı Üye
rank
Canım ben perinatoloji ye gittim ve onlar da bana Özel bı yeri tavsiye etti senin bahsettiğin gibi kan aliyorlar yurtdışı na gönderiyorlar 6000 lira dedi ama bu testi yapan DNA doktoru 💯 de100 sonuç doğru çıkmaz anne karnından su alınırsa 💯 de 100 herşey çıkar dedi aslında 40yas üzeri anne adaylarinda akraba evliliği olan larda böyle sıkıntılar olabiliyor dedi canım sen genç bı annesin bence eğer yaptirmadiysan bu testi yaptirma derim canim çünkü yüksek maliyetli bu testler ve kendi ulkemizde devlet hastanesinde dede gerekli testleri yaptira bilirsin canim eğer sigortan varsa daha uyguna geliyor ama tabiki karar senin canım herşey gönlünce olsun ❤️🙏😘
Çok ilginç doktorlarda kendi aralarnda çelişiyor 😀 bana da tam tersi dendi. 6000 fln değil kuzum o kdr maliyetli değil bu test. Ben akraba evliliği yaptm uzak akraba ama olsun yinede herseyden daha çok önemsiyorum sağlığı yapılması gereken bir test bence. Anne karnından su derken?

Tüm sayfalar yüklendi.