Hazırlık için erken mi ( ne koyabilirim )

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Doğuma Hazırlık kategorisinde Ömer Talha’nın annnesi 😍 tarafından oluşturulan Hazırlık için erken mi ( ne koyabilirim ) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,943 kez görüntülenmiş, 33 yorum ve 4 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Doğuma Hazırlık
Konu Başlığı Hazırlık için erken mi ( ne koyabilirim )
Konbuyu başlatan Ömer Talha’nın annnesi 😍
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Tülay NALÇACI
Kuzum 30. Hafta da hazırlamaya başla kendin için 2 pijama takımı al iç çamaşırı al ped yada külot bez al terlik al kişisel eşyalarını al hastaneden çıkarken giyiceğin bişeyler al rahat bişeyler olsun, bebek için Bi tanede hastane çıkış seti al battaniyeli 2 tane 5'li çışık al Bi tane orta kalınlıkta müslin al 10 tane bez ıslak mendil pişik kremi çorap ağız mendili al, kendin için hurma kuru meyve falan al. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ben eksik yada fazla bişey yazdıysam biraz internetten araştır videolar falan çok gerçi oradakiler biraz fazla abartıyorlar sanki ama sen bilirsin kuzum
Tesekkur ederim canım allah razı olsun :) yazan ellerin dert görmesin insallah :)
Mesajınız bir önceki mesaj ile otomatik birleştirildi

Kuzum birkaç hafta daha beklemeni öneririm hastane çantasına gelicek olursak senin için en az 2 adet gecelik en az 2 adet pijama takımı bir tane sabahlık veya hırka lohusa takımları ve lohusa tacı en az 2 adet emzirme sütyeni veya emzirme atleti süt sağma pompas ıgöğüs ucu yaralarına karşı göğüs ucu kremi ve göğüs kalkanı 1 adet terlik 3 çift çorap lohusa külodu veya hijyenik pedler en az 4 adet külot kirli çamaşırlar için poşet diş macunu ve fırçası hastanede duş alınacaksa havlu şampuan ve saç kurutma makinesi kağıt havlu ve ıslak mendil fotoğraf makinesi veya kamera para 🤭şarj aleti nüfus cüzdanı ve gebelikte yapılan tetkikler taburcu olunduktan sonra giyilebilecek kıyafetler Bebek için ise 3 adet alttan çıtçıtlı body
2 adet alt üst takım
2 adet tulum
1 adet 5’li hastane çıkışı takımı
2 adet şapka ve eldiven
En az 5 adet ağız mendili
Yenidoğan ıslak mendili
En az 10 adet en küçük boy bebek bezi
Mevsimine göre 2 adet kalın veya ince battaniye
Pişik kremi
Kirli kıyafetler için poşet
1 adet müslin battaniye
fazla bile yazmış olabilirim🤭🥰
Allah razı olsun canım cok tesekkur ederim yazan ellerin dert görmesin insallah :)

Dm.dzyl

Kayıtlı Üye
rank
25 haftalığız tam 26 haftaya giriş yaptık Beni korkuttular 7 aya giriş yapıyorsun herseye hazırlıklı ol bir köşede dursun Sizce ne yapmalıyım hastane çantasına ne koyulur onu da bilmiyorum hastane eve arabayla 10 dk falan sürüyor bazen trafiğe bağlı daha cok yada daha az Siz olsanız ne yapardınız Tesekkur ederim şimdiden acemi bir anne olarak siz degerli tecrübeli annelerden fikir almak istedim çoğunluk ne derse onu yapıcam daha yıkamadım zaten toz deterjanını aldım ama yumuşatıcısı gelmedi
Canım bebeğe çift takım koy bebeğe bez bolca koy ne olur ne olmaz birde ufak biberon koy hemen emzimezsen en azinda sagip verirsin ilk sütünü kendine de almadiysan pijamalı logusa takımı al hastanede giyicegin terlik birde
kendine hasta bezini cırtlı al normalde külot rahat ama doğum hemen sonrası külot bez zor oluyo kendine çünkü çabuk usutuyosun yazın usumem deme usunuyo bebegede kesinlikle en azından battaniye koy ben kizimda deneyimsizdim kimsede demedi havlu sardım usutmesin diye kabaca bunlar

Busratuna

Kayıtlı Üye
rank
25 haftalığız tam 26 haftaya giriş yaptık Beni korkuttular 7 aya giriş yapıyorsun herseye hazırlıklı ol bir köşede dursun Sizce ne yapmalıyım hastane çantasına ne koyulur onu da bilmiyorum hastane eve arabayla 10 dk falan sürüyor bazen trafiğe bağlı daha cok yada daha az Siz olsanız ne yapardınız Tesekkur ederim şimdiden acemi bir anne olarak siz degerli tecrübeli annelerden fikir almak istedim çoğunluk ne derse onu yapıcam daha yıkamadım zaten toz deterjanını aldım ama yumuşatıcısı gelmedi
Canım ben 28 de yıkamaya başladım bu hamileliğim zor geçiyor ne olur ne olmaz sonra yapamam diye şuan 33. Haftadayım çantam yeni bitti 30. Haftada çantayı hazırladım ne olur ne olmaz .
Hastane çantası listeleri var ordan bakabilirsin

Kübra çelik

Kayıtlı Üye
rank
Doktor 14 haziran dedi canım ama benim erken doğum riski olduğu için 16 mayıs sınır koydu o zaman kadar gelmesini istemiyoruz küveze girmemesi için, işte ilaçlarla önlem aldı artık ne zaman gelmek isterse ciğer geliştirici iğnede vuruldu beklemedeyim
Inşallah çabuk gelmez.dikkat et.benim de sağa sola yatmaktan kalçalarım aCıyor.

Evlat aşığı

Kayıtlı Üye
rank
Çanta değil de yavaş yavas yeni doğan hastane çıkışı kendi hastane ihtiyaçlarıni alabilirsin yavaş yavaş diğer gibi yıkayıp utulemeni 30.haftadan sonra yaparsın bez al mesela indirimde denkgetirce biz öyle yaptık bu hafta çanta ve kendime pijama alcam bayramdan sonra yıkama utulemeye geçerim 32.haftaya doğru ..ben uygun denkgeldikce ufak ufak aldım koydum dolaba fiyatlar uçmuş 🙈

Buğranın annesi

Kayıtlı Üye
rank
Ben 35. Haftada hazırladım herşeyimi, bebeğe bir uzun kollu zıbın birde kısa kollu zıbın aldım bitane tulum aldım kendime 2 adet pijama aldım, bebeğe 10 tane bez aldım nolur nolmaz diye, kendime de 10 tane aldım kanama oluyordu hastaneden bez vermiyolar çünkü, bide pamuklu battaniye ve müslin örtü aldım fazla bişey de ihtiyaç olmuyo zaten normal doğumda

Canım ben doğuma 1,5 ay kala hazırlık yaptım sezeryan olmasına rağmen hemen hazırladım ne olur ne olmaz diye

Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar