Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İlk çocuğuma bütün aşıları zamanında yaptırdım sonra biraz araştırmaya girdim karşıma birkaç doktor çıktı genel olarak aşılarla ilgili detaylı anlatım yapan şahsen mantığıma yattı söyledikleri 2. Çocuğuma yaptirmama kararı aldım aşı red imzaladım.
Bı antibiyotik bile alacakken doktora başvurmak gerekiyor birsürü tahlil tetkik yapıldıktan sonra yazıyor ve dozunu belirliyor hal böyleyken aşıların herkese aynı olması aklıma yatmadı ben aşıların kişiye özel olması gerektiğini düşünüyorum.
Şu bile veremediğimiz bebeklere dünyaya gözlerini açtıkları ilk 1 yıl içerisinde neredeyse her ay aşı yaptırmak ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Safi ezbere yapıldığını düşünüyorum
LÜTFEN İYİ ANLAYIN AŞI YAPILMASIN DEMİYORUM KİŞİYE ÖZEL DİYORUM
Aşıdan sonra 3 gün banyo yasak, 1-2 gün ateş ve huysuzluk yapar yaklaşık 2-3 hafta sonra şişmeye yara olmaya başlar 5-6 ay o koluna lif yapmayı unutmalısın
Aşıdan sonra 3 gün banyo yasak, 1-2 gün ateş ve huysuzluk yapar yaklaşık 2-3 hafta sonra şişmeye yara olmaya başlar 5-6 ay o koluna lif yapmayı unutmalısın
Kuzum sol koluna deri altına yapılıyor. İyileşmesi neredeyse 6 ayı buluyor ilk gün yıkamayacaksın bir süre sonra kabuk baglayacak dokunma kendiliğinden düşecek iltihap kapmış gibi görünebilir endişe etme iyileşme sürecinde oluyor. Aşının yan etkisi 72 saatte geçer ateş önemli takip et 38 e kadar normal 39 u bulur geçerse calpol verebilirsin ince giydir huysuz olabilir Umut bey