Su azliğ

Gebelik Takibim Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Derdim var kategorisinde Hilall@ tarafından oluşturulan Su azliğ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,539 kez görüntülenmiş, 40 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Derdim var
Konu Başlığı Su azliğ
Konbuyu başlatan Hilall@
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hilall@

Hilall@

Kayıtlı Üye
rank
Katılım
11 Nisan 2022
Mesajlar
28
6 aylık gebelikte bebeğim 4 hafta geriden geliyor suyu az ve gramıda 300 gram bu sorunu yaşayan varmı oldumu ?
 

Gamze Hümeyra

❤️HÜMEYRAM❤️ADEMİM❤️
Yönetici
Mod
rank
Katılım
25 Mart 2022
Mesajlar
25,856
Konum
Manisa
Anladım sağol canım🌺

Anladım sağol canım🌺😔




header.jpg
Hamilelikler/Rahim İçi Gelişme Geriliği
‘Rahim içi Gelişme Geriliği’ gebeliğin hiç de azımsanmayacak sıklıkta görülen bir komplikasyonudur ve bebekte çok çeşitli sorunlara ve hastalıklara yol açabilir. Gelişme geriliği olan bir gebeliğin, takibi ve yönetimi olduğu kadar, daha tanısı, sebepleri ve de tanı kriterleri konusunda bile varılabilmiş net bir fikir birliği yoktur.
Bir diğer önemli nokta da, bu bebeklerin küçük olmalarının, genetik büyüme potansiyellerinin o kadar olması nedeniyle yapısal olup olmamasinı ayırt edebilmektir. Yani bir bebeğin anne karnında, gebelik haftasına göre küçük ölçülmesinin iki nedeni olabilir Ya, bebek plasentadan tam beslenemiyordur ya da bebek zaten yapısal ve genetik olarak olabilecek en büyük boyutuna ulaşmıştır ve bu normal kilosudur. Mesela, minyon ve zayıf bir anneden doğacak olmak gibi… Yine normal kiloda doğan bir bebek, aslinda daha iri olacakken, plasental beslenmesinde sorun sebebiyle kendi büyüme potansiyeline ulaşamamış olabilir.
Rahimi%C3%A7i-Geli%C5%9Fme-Gerili%C4%9Fi.jpg
Anne karnındaki her bebeğin, büyüme potansiyeli aynı olmaz. Tıpkı, erişkinlerde olduğu gibi, Asyalı bir kadınla, Afrikalı bir kadından doğacak çocuk aynı vücut yapısı ve ağırlığında olmayacaktır. Yine aynı şekilde, 150 cm boyunda, 45 kilo ağırlığında bir kadınla, 75 kiloda olan bir kadının doğacak bebeklerinin de aynı kiloda olması pek olası değildir.
Doğum hekimliğinde, gebelik haftasına göre bebeğin anne karnında ağırlığının ne kadar olmasi gerektiğini değerlendirirken, çok sayıda gebe üzerinde yapılmış çalışmalara göre belirlenmiş ortalamaları kullanırız. Ultrason cihazlarına Türk ölçümlerine en yakın olan normal değerler yüklenmiş olup buna göre karar veririz. Normal değerler çok geniş aralıklarda olabileceği için, ortalamanın, 10 percentil dediğimiz değerin altını, haftasına göre küçük bebek olarak tanımlarız.
Rahimiçi Gelişme Geriliğinin çok sayida sebebi olabilse de tüm sebepler, bir sonucu doğurur, O da bebeğin plasentadan yeterli beslenememesidir.
Rahimi%C3%A7i-Geli%C5%9Fme-Gerili%C4%9Fi-02.jpg
Bu sebepler;
  • Annede kronik olarak damarsal sorunlara yol açabilen hastalık durumları (Diyabet, tansiyon, kalp hastaliklari gibi),
  • Sigara (3.5 kat artışa sebep olur.), alkol kullanımı
  • Annenin beslenmesi (kıtlık dönemlerindeki geriye dönük çalışmalar da büyüme geriliği izlenmişse de, beslenmesi iyi olmayan kadınlarda önemli bir risk artışı izlenmemiştir.)
  • Çoğul gebelikler
  • Gebelikte maruz kalınan bazı ilaçlar
  • Rahim içi enfeksiyonlar
  • Genetik ve doğumsal kusurlar
  • Plasenta ve göbek kordonu anormallikleri
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Son mesajlar

Benzer konular

Üst